Bu Blogda Ara

23 Kasım 2013 Cumartesi

Lumia 520 Ses ve Kamera Tuşu Basmıyor veya Zor Basıyor...

Kullanıcıların ses açma - kapatma tuşu, açma - kapatma tuşu veya kamera tuşu çalışmıyor şikayeti olabiliyor. Bu sorun aslında genelde yüzde 80 kullanıcı kaynaklı. Çünkü kullanıcılar batarya kapağını çıkartıp taktıkça tuşlar içeride kalıyor ve tuş basmama sorunu ortaya çıkıyor. Peki bu durumda ne yapmalıyız. Öncelikle batarya kapağını çıkartıp tekrar takacaz. Tabi bunu yaparken kapağı ALT-SOL KÖŞEDEN oturtarak yapıyoruz. Bu işlemi yaparken kapaktaki tuşlara elimiz-parmaklarımızla dokunmamaya özen gösteriyoruz.



Yukarıdaki yöntem işe yaramazsa batarya kapağını çıkartıp kapaktaki tuşları dışarı doğru itekleyip tekrardan ALT-SOL KÖŞE'den başlayarak takıyoruz.



Batarya kapağını kapattıktan sonra, ses tuşlarını, açma - kapatma tuşunu ve kamera tuşunu yukarıda belirtildiği gibi kontrol edin. Eğer bunları yaptınız ve hala sorun varsa, batarya kapağını çıkartıp kamera tuşuna (kamera butonuna) yarım basarak odaklama yapıp yapmadığını ve tam basarak resim çekip çekmediğini kontrol edin. Halâ bir sonuç alamadıysanız sorunu servis noktası ile çözmeniz gerekmekte...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder