Bu Blogda Ara

16 Kasım 2013 Cumartesi

Nokia Lumia Amber'ine kavuştu...

Lumia kullanıcılarının uzun süredir beklediği AMBER güncellemesi nihayet 16.09.2013 tarihinde yayınlandı. Kullanıcıların telefonlarından Ayarlar > Telefon Güncellemesi > Güncellemeleri Denetle seçeneğinden yapabileceğiniz gibi servis noktalarından veya bilgisayarınıza indireceğiniz Microsoft'un "zune" programını ( http://go.microsoft.com/?linkid=9753463 ) kullanarak edinebilirsiniz. Peki telefonumuza ne gibi yenilikler getirecek ne tür değişiklikler yapacak bu Amber ?


FM Radyo...

Bilindiği üzere Lumia serilerinin bazılarında dahili radyo vardı ama bunu yazılıma koymamışlardı. Hâl böyle olunca da sadece internet üzerinden, internet radyolarına ulaşabiliyorduk. Bu da varsa internet paketimizin bitmesine yoksa wireless'a mahkum ediyordu bizi. Amber yazılımında, cihazımızda dahili olarak bulunan ancak rant ve pazar payı yüzünden yazılımsal olarak devredışı bırakılan radyomuz tekrar kullanıma açılıyor. Yanlız üzülerek şunu belirtmek istiyorum. Amber güncellemesini yapsanızda, dahili radyoları olmadığı için Lumia 620, Lumia 810 ve Lumia 928’de radyo gelmiyor.


Nokia Glance Screen...

Nokia Glance Screen Lumia telefonumuzda saati ve batarya durumunu gece ve gündüz modları olmak üzere iki modda görebilmemizi sağlayan bir uygulama. Yanlız Glance Screen özelliği Lumia 520 için geçerli değil.


Bluetooth LE Desteği

Nedir bu Bluetooth LE Teknolojisi önce ona bakalım. BLE (Bluetooth Low Energy) teknolojisi, "The Bluetooth Special Interest Group" şirketi tarafından sağlık, fitness, güvenlik, ev ve eğlence endüstrileri için tasarlanan ve geliştirilen bir teknolojidir. BLE'nin diğer klasik bluetooth'dan farkı aynı iletişim aralığını korurken aynı zamanda önemli ölçüde düşük güç tüketimi ve daha düşük maliyet sağlamaktadır. BLE teknolojisi daha sonra beta olarak Lumia 520, 620, 625 ve 720'de etkinleştirilecektir.


Nokia Smart Cam

Nokia Smart Camera, ard arda resim çekmemize yardımcı olan Nokia'nın kendi kamera modudur. Nokia Smart Camera, kamera tuşuna bastığınızda peş peşe 5 tane resim çekerek bunların içinden en iyilerini seçmenize yardımcı olur. Nokia Smart Camera ile en iyi fotoğrafı seçerek grup fotoğraflarındaki yüzleri değiştirip herkesin en iyi şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz. Daha da açıklayacak olursak resmi çektiniz, ama gözler kapalı yüzler gülmüyor. İşte Smart Cam burada imdadımıza yetişiyor. Yaptığı peş peşe çekimlerde gözlerin açık yüzlerin güldüğü kareyi seçip aradan alabiliyorsunuz. Nokia Smart Camera ile bir dizi hareketli nesneyi bir araya getiren hareketli çekimler yapabilir ve bunları tek bir dinamik resimde birleştirebilirsiniz. Arka planı bulanıklaştırarak hareket eden nesneleri vurgulayabilirsiniz. En güzel özelliği ise çektiğiniz fotoğrafınıza yürüyen birinin girmesi gibi durumlarda fotoğrafınızdan istenmeyen hareketli nesneleri silebilirsiniz.

Bunlar telefonumuza gelen özellikler. Birde giderilen hatalar var. Bunlarda;

• Bekleme modundan uyanma moduna geçerken Açılmama/Siyah ekran sorunları düzeltilmiş.
• Telefonun donma/kendi kendine yeninden başlatma sorunları iyileştirilmiş.
• Sadece Lumia 720'de olan aramanın kesilmesi sorunu düzeltilmiş.
• Daha iyi fotoğraf çekimi için Kamera IQ ayarı iyileştirilmiş.
• Ghost Touch (dokunmatiğin otomatik hareket etmesi) özelliği iyileştirilmiş.
• Kullanıcı arayüz geçişlerinde ekran karışması sorunu düzeltilmiş olarak karşımıza çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder