Bu Blogda Ara

17 Kasım 2013 Pazar

Lumia Güncellemesi ve Önemli Noktalar !!!

Amber çıktı. Lumia'lar çağ atladı diyebiliriz. Bulunduğunuz şehirde servis noktası yok ve güncelleme yapmak istiyoruz. Kişisel verilemizi kaybetmeden kendimiz de yapabileceğimiz bu işlem çok basit aslında. Telefonumuzun Ayarlar > Telefon Güncellemesi > Güncellemeleri Denetle seçeneği ile Amber güncellemesini yükleyebiliriz. Ama bunu yapmadan önce mobil veriyi kapatıp bağlantıyı Wİ-Fİ üzerinden yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Aksi halde ay sonunda sürpriz bir fatura ile karşılaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOKTALAR

* Güncelleme işlemine başlamadan önce telefonunuzun bataryasının dolu olmasına dikkat edin.
* Güncelleme işlemi sırasında telefonunuzu kullanamayacaksınız.
* Güncelleme tamamlandıktan sonra telefonunuz yeniden başlatılacak.
* Normal şartlarda telefon üzerinden yapılan yazılım güncellemesinde veri kaybı olmayacağından, Kişisel Verilerinizin Yedeklenmesine (Back-up) gerek yok. (Siz her ihtimale karşı yedekleyin nedenini aşağıda açıklıyorum)

Telefon üzerinden yapılan güncellemelerde telefonun yazılım güncellemesi işlemi sonunda cihaz bazen dönen dişliler (spinning gears) ekranında kalabiliyor. Bu durumda da bazen Hard Reset işe yaramayabiliyor. Ve cihazı servis noktasına bırakmanız gerekebiliyor. Bu durumdada kişisel verilerinizin hepsini kaybetmeniz söz konusu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder